Connect with us

Hi, what are you looking for?

Genel

Dava İnsanı Mustafa Yazgan’ın Ardından

ÇRB Grubu Mustafa Yazgan ziyaretinde.

Hayatın bazı anları vardır ki ilerleyen zaman geçmişte yaşadığınız bazı anları çok daha değerli kılar.

Geçtiğimiz ay rabbine kavuşan Mustafa Yazgan hocamızı ahirete uğurlamıştık. Ömrünü bir dava uğruna mücadeleyle geçiren Yazgan abiyi tanımaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim.

ÇRB Grubu olarak 2017 yılında evinde ziyaret etmiştik hocamızı. Karamürsel, Gölcük ve İzmit seyahatimizin bir parçasıydı bu ziyaret. Hasta olduğu için dışarı pek çıkamazdı. O yüzden bizi evinin çalışma odasında misafir etmişti. Doğrusu bir minibüs evine gidip rahatsızlık vermek istememiştik. Onun için aramızdan üç-beş temsilci evine çıkmıştık. Ben de evine gidenler arasındaydım.

Evi ana yol üzerinde 10 katlı apartmanın 8. katındaydı. Evin girişinde kolilere doldurulan kitaplar bizleri ilk karşılayanlar olmuştu. Kendisi o dar koridorun hemen sağındaki küçük odadaydı. Hasta olmasına rağmen bizleri ayakta karşılamıştı. Odanın bir camı körfeze bakıyordu ve harika bir manzarası vardı. O küçük odayı Yazgan Hoca kendisi için çalışma odası yapmış her köşesini de kitaplarıyla doldurmuştu. Bir kısım kitaplarda ayrılmış ve odanın ortasında duruyordu. Her zamanki mütebessim hali hastalığını gizler gibiydi.

Sandalyesine oturup hoş sohbetine “Kapı girişinde gördüğünüz kitaplar benim yıllarca kütüphanede istifade ettiğim kaynak kitaplardır. Onları Karamürsel’deki İmam Hatip Lisesine bağışladım. Bu ortada gördüğünüz kitapları da tasnif ediyorum. Tespit ettiğim bazı dostlarıma armağan edeceğim. Artık yoruldum. Bu eserlerin benden sonrada okunmasını ve ziyan olmamalarını istiyorum” diyerek başlamıştı.

Biraz son sağlık durumdan bahsetmiş biraz da Üstad Necip Fazıl’dan hatıralar paylaşmıştı. Yazgan Hocaya misafir olduğumuz o küçük oda, sohbetiyle genişlemiş sohbet salonuna dönüşmüştü.

Şimdi geriye dönüp bakıyorum da o gün iyi ki hocamı ziyaret etmişiz. Ve Muzaffer iyi ki zorlanarak da olsa bu fotoğrafı çekmiş. hatıralarıyla yaşattığımız Mustafa Yazgan Hocama Rabbim rahmetiyle muamele etsin.

Written By

1971 yılında Sakarya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adapazarı’nda tamamladı. Halkla ilişkiler ve medya mezunu olan Abdülkadir Şen evli ve 2 çocuk babasıdır. 1999 depremi sonrası Beton Santrali Müdürü olarak 7 yıl görev yaptı. 2007 yılında Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı ( SAKVA)'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve idareci olarak bulundu. Seyahat etmeyi seven Abdülkadir Şen’in yaptığı seyahatlerinden derlediği FAS ve BALKANLAR’ı anlattığı yayımlanmış 2 gezi/anı kitabı, Kurtuluş savaşı kahramanlarından Kazım Çavuş'un savaş hatıralarını yazdığı bir kitabı vardır. Sakarya merkezli yayın yapan Zafer Dergisinde ve Yeni Sakarya Gazetesinde yazıları çıkmaktadır. Halen Sakarya ili Adapazarı ilçesinde hayatını sürdürmektedir.

1 Comment

1 Comment

  1. Yahya

    15 Aralık 2021 at 17:50

    Güzel bir ekip, güzel bir gezi, güzel bir ziyaret olmuştu. Bu da güzel bir yazı olmuş…

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir.

Genel

Neşet Ertaş’ın “Yolcu” türküsü, hayat serüveninin sorgulandığı ve bu serüvene dair derin düşüncelerin anlatıldığı, yürek burkan bir türküdür. Türkünün her mısrası, insanın dünyadaki yolculuğuna...

Genel

TEBRİKLER SAKARYA KENT KONSEYİ, TEBRİKLER GENÇLİK MECLİSİ. Sohbetlerimizde her nasılsa yeni neslin durumunu tartışmaya açarız. Bu konuda oldukça mahir olan toplumumuz. Gençleri de hedefe...

Genel

İçerisinde bulunduğumuz mevsim gereği gündemimize giren bir meteorolojik yazı kaleme almak istedik. Ama bizim niyetimiz meteorolojiden haber vermek değil. Bu yazıyı Kar haberlerini menfi yapanlar...

Genel

Çocukluğumdan beri duyduğum “Vefalı ol” cümlesini hep merak ederdim. Ne demekti ki vefa? Aklım biraz ermeye başladığında da “Vefa”nın sevdiğine bağlı kalmak manasını taşıdığını...

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this