Connect with us

Hi, what are you looking for?

Genel

Kuş Bakışı Çözüm Arama

Hayatın akışı içerisinde hemen her gün farklı sorunlarla karşılaşıyoruz. İş hayatımızda, aile içerisinde ve dostlarla da ufak tefek sıkıntılar yaşamımızın birer parçası gibiler. Yaşadığımız sürece devam edecek olan sıkıntıları çözmek bazen kolay bazen de içinden çıkılmaz halde zor olabilir. Ama her ne olursa olsun bu sıkıntılar yine bizler tarafından çözüme kavuşturulmalıdır. Bazen çözümler ararken başarısız olsak dahi bir sonraki sıkıntı için yine de çareler aramaktan vazgeçemeyiz.

İnsan karşılaştığı problemlere çareyi farklı yollarda arayabilir. Problemlerin farklı çözümleri vardır. Sıkıntılarımıza çareler aramanın yollarından biri de, olaylara dış gözle kuş bakışı bakmaktır.

Olaylara kuş bakışı bakmak ve uzaktan çözüm üretmek, yaşamın farklı alanlarında karşılaşılan sorunlara etkili bir şekilde yaklaşmanın temel prensiplerinden biridir. Bu yaklaşım, bir durumu detaylıca analiz etmeden önce genel bir bakış açısıyla değerlendirmeyi ve uzaktan çözüm seçeneklerini araştırmayı içerir. Özellikle liderlik ve yönetim gibi alanlarda önemli bir rol oynar.

Hayatın akışında karşılaştığımız meselelere kuş bakışı bakmanın faydalarından biri, detaylara saplanmadan bütün bir resmi görebilmeyi sağlamasıdır. Bazı büyük problemlerde detaylara takılmak çözüme kavuşturulabilir. Problemlerimize Kuş bakışı bakmak bize geniş bir perspektif sunarak, temel sorunları daha net bir şekilde görebilmemizi sağlar. Bir soruna daha yaratıcı ve etkili çözümler bulmamıza yardımcı olabilir. Probleme mesafe, genellikle duygusal tepkilerden arındırarak daha gerçekçi bir bakış açısıyla sorunları ele almamızı sağlar. Bu da bizi yeni ve farklı çözüm yolları bulmaya teşvik eder. Detaylarda boğulmadan çözüme odaklar.

Özellikle stresli veya duygusal bir durumla karşılaşıldığında, bir adım geri çekilerek durumu daha geniş bir açıdan değerlendirmek ve uzaktan çözüm seçeneklerini gözden geçirmek, daha sağlıklı kararlar almamıza yardımcı olabilir. Bu yaklaşım aynı zamanda kişisel refahımızı artırarak daha dengeli bir yaşam sürmemize de katkı sağlar.

Peki, her zaman uzaktan bakmak sorunları çözecek bir yöntem midir? Tabii ki hayır. Her durumda olaylara kuş bakışı bakmak ve uzaktan çözüm üretmek uygun olmayabilir. Bazı durumlarda, detaylara odaklanmak ve yakından incelemek daha etkili olabilir. Özellikle kişisel ilişkilerde, empati ve duygusal bağ kurma gerekliliği, uzaktan bakma yaklaşımını kısıtlayabilir. Bazı durumlarda, yakından incelemek ve detaylara odaklanmak daha etkili olabilir. Özellikle ikili ilişkilerde, empati ve duygusal bağ kurma gerekliliği, uzaktan bakma yaklaşımını kısıtlayabilir. Ayrıca, acil durumlar veya dar zamanlarda, hızlı bir şekilde hareket etmek için detaylara odaklanmak daha uygun olabilir. Dolayısıyla, her durumda en etkili çözümü bulmak için olaylara farklı açılardan bakmak ve çeşitli stratejileri denemek önemlidir.

Olaylara kuş bakışı bakmak ve uzaktan çözüm üretmek, hayatın çeşitli alanlarında karşılaşılan sorunlara yaklaşmanın etkili bir yoludur. Bu yaklaşım, bize geniş bir perspektif kazandırırken aynı zamanda yaratıcı çözümler bulmamıza olanak tanır. Ancak her durumda uygun olmayabilir ve dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Kalın sağlıcakla

Written By

1971 yılında Sakarya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adapazarı’nda tamamladı. Halkla ilişkiler ve medya mezunu olan Abdülkadir Şen evli ve 2 çocuk babasıdır. 1999 depremi sonrası Beton Santrali Müdürü olarak 7 yıl görev yaptı. 2007 yılında Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı ( SAKVA)'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve idareci olarak bulundu. Seyahat etmeyi seven Abdülkadir Şen’in yaptığı seyahatlerinden derlediği FAS ve BALKANLAR’ı anlattığı yayımlanmış 2 gezi/anı kitabı vardır. Sakarya merkezli yayın yapan Zafer Dergisinde ve Yeni Sakarya Gazetesinde yazıları çıkmaktadır. Halen Sakarya ili Adapazarı ilçesinde hayatını sürdürmektedir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir.

Genel

TEBRİKLER SAKARYA KENT KONSEYİ, TEBRİKLER GENÇLİK MECLİSİ. Sohbetlerimizde her nasılsa yeni neslin durumunu tartışmaya açarız. Bu konuda oldukça mahir olan toplumumuz. Gençleri de hedefe...

Genel

İçerisinde bulunduğumuz mevsim gereği gündemimize giren bir meteorolojik yazı kaleme almak istedik. Ama bizim niyetimiz meteorolojiden haber vermek değil. Bu yazıyı Kar haberlerini menfi yapanlar...

Genel

Neşet Ertaş’ın “Yolcu” türküsü, hayat serüveninin sorgulandığı ve bu serüvene dair derin düşüncelerin anlatıldığı, yürek burkan bir türküdür. Türkünün her mısrası, insanın dünyadaki yolculuğuna...

Genel

Çocukluğumdan beri duyduğum “Vefalı ol” cümlesini hep merak ederdim. Ne demekti ki vefa? Aklım biraz ermeye başladığında da “Vefa”nın sevdiğine bağlı kalmak manasını taşıdığını...

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this